FLOTTE MÅL I BORTESEIER MOT KONGSBERG.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 8. Okt 2024

Herrer:

Kongsberg        -           HFK      (1-2) 2-4

KIF:                              3 min 1-0 Selvmål Nyhus og 60 min 2-2 Sondre Olsrud Haugo

HFK:                             9 min 1-1 Sander Tyribakken (fri Vegard Vedvik) 16 min 1-2 Ammar Alhamdo (Olav Berg), 77 min 2-3 Øyvind Tørrisplass (Renslo/Vedvik) og 87 min 2-4 Simen Renslo (Morten Nerli)

KIF:                               80 min Jonas Mykstu

HFK:

Cornere:                        (2-2) 5-6

Sjanser:                          (2-5) 5-14

Tilskuere:                       97.

Dommer:                          (HD) Didrik Johansen (Sjåstad/Vestre Lier IL) AD 1 Roar Fjeldheim (IBK) og AD 2 Joachim Buchmann (Uvdal IL) – Litt ujevn linje ellers god kontroll i en lettdømt kamp.

INGRESS

Et noe redusert HFK lag reiste ned for å spille på en bane vi har slitt en del de senere årene. Opprykks drømmen hadde røket, men fortsatt andreplassen å spille for. HFK fikk en fæl åpning på kampen, passivt forsvarsarbeid og selvmål gav KIF ledelsen etter 3 minutter. Men HFK kom tilbake. Det var ujevne prestasjoner i søndagens oppgjør mot Kongsberg, men flere flott angrep og sjanser gav til slutt HFK en veldig fortjent seier.

Nå gjenstår det to kamper, hjemme mot Eiker/Kvikk lørdag kl. 1500. Her håper vi mange tar turen, for å støtte laget som tross alt har levert en av de beste sesongene noensinne. Siste kamp er borte mot kretsmester Vestfossen 19 oktober.

Lagoppstilling 4-4-2: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus (MS) Sondre Tollefsen(Mikkel Storeskar 45 min) og Anders Mastrup (Inn igjen Sander Brenno 73 min) (VB) Sander Brenno (Morten Nerli 60 min) (VK) Olav Berg (Mikkel Renslo 73 min) SMB: Vegard Vedvik og Sander Tyribakken (HK) Ammar Alhamdo (Dawid Pychyrek 60 min) (Spisser) Øyvind Tørrisplass (Wisam Alhamdo 76 min) og Simen Renslo Ubenyttet reserver

Referat uten videogjennomgang.

HFK rotet det veldig til i starten, var ikke helt på. Det førte til at KIF noe unødvendig tok ledelsen, først dårlig press, før Per Nyhus er uheldig og setter ballen i eget mål etter kun 3 minutter. Men allerede etter 9 minutter utligner vi, et godt slått frispark av Vegard Vedvik inn på bakre, finner Sander Tyribakken som slår den kontant i mål og Kongsberg sin gode keeper og 1-2. Etter 15 minutter ruller vi opp et strålende angrep på vår venstre side, Renslo finner Olav Berg som drar seg fint igjennom KIF forsvaret. Han slår inn til Ammar Alhamdo, som sjeldent har scoret et lettere mål. Han triller ballen inn fra kort hold i det åpne KIF målet og 2-1 til HFK. Like etter tar Renslo med seg KIF forsvaret på en runddans, men alene med keeper på litt skrått hold skyter han i nettveggen, her burde han nok sentret inn til flere HFK spillere som var godt plassert foran målet. I det 23 minutt, slår Ammar en flott pasning igjennom til Olav Berg som skyter utenfor. I det 23 minutt kommer KIF igjennom på vår venstre side, men avslutningen måkes over fra kort hold. I det 35 minutt setter Renslo opp Berg, men keeper avverger. På slutten av omgangen var det mye rot og ikke særlig godt spill, så lagene gikk til pause på 2-1 til HFK. En fortjent ledelse.

I andre tar HFK mer tak i kampen og skaper mange sjanser. Etter 49 min ruller vi strålende opp på vår høyre side, Ammar fosser igjennom og slår en strålende pasning inn på bakre. Men der bommer dessverre Berg på ballen foran det åpne målet. I det 53 min er KIF farlig på en corner, det var stort sett kontringer og dødballer som var KIF sin mulighet. I det 54 minutt finner Vedvik Renslo, som drar seg innover og skyter et godt skudd i nærmeste. Men der reagerer KIF keeperen og gjør en kjemperedning. I det 56 minutt skyter Renslo via KIF keeperen og i tverrliggeren. Like etter i det 58 minutt har vi først en god sjanse ved Ammar som fører til en corner med flere sjanser på. Nærmest er Anders Mastrup som fra kort hold skyter rett på keeperen. Så skjer det som ofte skjer med et lag som ikke utnytter sjansene sine. KIF får corner og utligner til 2-2 etter 59 minutter. Like etter er det nye stor HFK sjanser på en corner. I det 75 minutt, er igjen Renslo på dribleraid, keeper redde. Her skulle han nok slått til en bedre plassert Tørrisplass. Men like etter gjør Resnlo og Vedvik et touch på ballen likt, til nevnte Tørrisplass som setter 3-2. Veldig fortjent. Spikeren i kiste kommer i det 86 min, Nerli fosser frem på vår høyre side, slår et flatt flott innlegg til Renslo som kommer først på ballen i en duell med en KIF forsvarer og skyter i mål 4-2. Etter det skjer det ikke noe mer og HFK vinner fullt fortjent mot et ungt og hardt kjempende KIF lag som nå må ta turen ned i 5 divisjon.

Se referat i Hallingdølen: HFK missa opprykket på målstreken: – Det er bittert at det ikkje gjekk heilt inn (hallingdolen.no)

Se referat i Laagendalsposten: Sport, Fotball | Vil gjøre oppholdet i 5. divisjon kortest mulig (laagendalsposten.no)

Dagens Lie sport Halling ble Morten Nerli, som viste solid spill i det oppbyggende spillet, avrundet med en flott assist.

Neste kamp er årets siste hjemmekamp mot Eiker/Kvikk kl. 1500 på Gol lørdag 12 oktober. Der er vi sugne på revansje etter at vi så vidt greide uavgjort borte i sommer.