STERK AVSLUTNING PÅ EN MEGET GOD HJEMMESESONG.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 15. Okt 2024

HFK      -           Eiker/Kvikk        (2-1) 4-1

HFK:                            12 min 1-1 Simen Renslo (Per Nyhus), 44 min 2-1 Sander Tyribakken str (Renslo felt), 55 min 3-1 Tyribakken (Nyhus) og 79 min Jakob Rønsen (Renslo)

E/K:                             4 min 0-1 Martin Kaasa Larsen str.

HFK:                             5 min Mikkel Storeskar

E/K:                             45 min Audun Fevik (trener), 68 min Olaf Martynek 78 min Even Kristoffersen Granstad og 90 min Oscar Frimpong

Cornere:                        (3-3) 9-3

Sjanser:                          (7-1) 17-2

Tilskuere:                       103.

Dommer:                          (HD) Rolf Kristian Tangen (NUIL) AD 1 Nan-Chun Chen (Ådal IL) AD 2 Joachim Buchmann (Uvdal IL) – Litt enkle straffer, men begge kan nok forsvares. Ellers grei gjennomføring i årets siste hjemmekamp.

INGRESS

HFK spilte en god kamp i årets siste hjemmekamp på Hallingmo. Spesielt andre omgangen var solid. Det eneste som manglet var noen flere scoringer. HFK fikk verst tenkelig start, med scoring etter straffe allerede i det 5 minutt. Men HFK heiste seg bra og spesielt fra Renslo sin utligning og ut kampen dominerte HFK kraftig. Det ble en fin avslutning på en veldig sterk sesong på hjemmebane.

Artig at også tre debutanter fikk muligheten, vi ser frem til et sterkt mannskor på fotballfesten med årets 7 debutanter 😉 Sindre Wøllo, Sondre Haugstad og Hans Oust, kommer nok til gjøre dette til en minneverdig innslag på fotballfesten.

Nå gjenstår kun årets siste kamp borte mot Vestfossen lørdag 19 oktober kl. 1500. Vi har veldig lyst til å slå dem i siste kampen, men samtidig vil vi gratulere dem med en meget god sesong og vi ønsker det beste i kvalifiseringsrunden.

Lagoppstilling 4-1-4-1: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus (Torjus Espe 74 min) (MS) Mikkel Storeskar (Hans Oust 85 min) og Anders Mastrup (Adrian Bredesen 45 min) (VB) Sander Brenno(Morten Nerli 58 min) (VK) Abbas Amir (Jakob Rønsen 74 min) Anker: Vegard Vedvik (Eirik Thorberg 84 min) (IL) Sander Tyribakken (Sindre Wøllo 89 min) og Øyvind Tørrisplass (Sondre Haugstad 89 min) (HK) Ammar Alhamdo (Mikkel Evan Renslo 66 min) (Spiss) Simen Renslo Ubenyttet reserver: Christian Kongsvoll

Referat etter videogjennomgang.

HFK åpnet kampen på en grei måte, men roter det til i forsvaret i det 4 minutt og ender opp med å lage et straffespark, som ser noe billig ut. Den setter E/K spilleren sikkert i mål. Etter den scoringen er det jevnt, og ingen av lagene greier å tilrive seg et initiativ. Etter 11 minutter er HFK heldige, en pasning fra Nyhus går via en E/K forsvarer og setter Renslo alene mot keeperen. Her gjør Renslo sjeldent feil og utligner med en fin tunnel på den utrusende E/K keeperen og 1-1. Etter 14 minutter er HFK nærme i å ta ledelsen et godt slått corner av Vegard Vedvik finner anders Mastrup i boksen som header i stanga.  Etter 16 minutter drar Øyvind Tørrisplass seg forbi et par mann og fyrer av et ok skudd, som E/K sin keeper tar seg greit av. HFK får mer og mer trøkk på kampen. I det 19 minutt er Tørrisplass enda nærmere, vi ruller opp på vår venstre side, med en veldig fin kombo av Renslo og Brenno. Tørrisplass drar av en E/K forsvarer og skyter, dessverre i stanga. HFK har god kontroll på kampen, men sliter med å finne nettmaskene. I det 27 min kombinerer vi nok en gang fint på vår venstre side, denne gang Ammar, Renslo og Tyribakken. Renslo slår inn til Ammar som kommer i full fart i god posisjon, men header dessverre over. I det 38 min kommer Nyhus på et av sine mange gode løp oppover vår høyre side. Abbas trer han fint igjennom alene mot keeper, litt skrått hold, men et godt skudd gjør at E/K keeperen må gjøre en god redning for å avverge scoring. I det 43 minutt får HFK straffe, Renslo blir hektet i boksen. Så billig ut «live», men bilder og video viser at den sikkert var grei nok. Den setter Tyribakken i mål, men bare så vidt. E/K keeperen fikk hånda på den. Det sto seg til pause og HFK gikk til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Andre omgang tar HFK tak i fra første minutt og styrer det aller meste på banen. I det 55 min øker Tyribakken HFK ledelsen til 3-1 etter et flott innlegg fra Nyhus. I det 57 minutt, drar Renslo med seg E/K forsvarerne på tur, før han stikker den igjennom til Tørrisplass. Som fra litt skrått hold skyter via fingertuppene til E/K keeperen og ut til corner. I det 61 minutt blir Nyhus slått igjennom på vår høyre side, en ny fin redning av E/K keeperen, gjør at det «kun» ender opp i en corner. HFK har veldig god kontroll men i det 71 min kommer E/K til en megastor sjanse, først bommer en spiller på ballen på 5 meteren, før en spiller som kommer like bak ca på 7 meters hold også bommer på ballen. Her var vi heldige, men ut i fra spill og sjanser for øvrig var det greit nok. I det 79 minutt punkterer HFK kampen, Renslo slår igjennom Rønsen som i full fart braser igjennom E/K forsvaret og banker avslutningen kontant i mål. Minuttet etter ruller vi strålende opp på vår høyre side. Mikkel Renslo slår en perfekt ball inn til Tørrisplass, men avslutningen fra kort hold og god posisjon, redder E/K med en flott beinparade. I det 83 minutt, blir Mikkel Renslo frarøvet en scoring, en perfekt pasning av Simen Renslo, finner lillebror, som alene med E/K keeperen gjør ingen feil. Dessverre avvinkes den feilaktig for offside. I det 86 minutt kombinerer brødreparet på nytt, denne gang blir det ikke avblåst, men E/K redder nok en gang. I det 88 minutt, slår Renslo Rønsen flott igjennom på vår høyre side, Rønsen finner Eirik Thorberg på 45, men han får ikke ordentlig klem på avslutningen, så E/K keeperen gjør nok en god redning. Nå kommer sjansene på løpende bånd og kaptein Renslo er veldig delaktig. I det 91 minutt slår han fint igjennom Rønsen, som dessverre skyter like utenfor. Minuttet etter, vinner Hans Oust og Thorberg ballen til Renslo, som prøver seg på en frekk lobb. Dessverre går den i stanga. I det 93 minutt slår Renslo Thorberg fint igjennom, men avslutningen går utenfor. Det endte med en veldig fortjent 4-1 seier i årets siste hjemmekamp. Dessverre gikk ikke sesongen som vi håpte på, det ble litt nesten. Men til neste år 😉

Se referat i Hallingdølen: Har gått av banen med tre poeng kvar einaste kamp på Hallingmo: – Det har aldri skjedd før (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling kåret av en tilskuerjury ble Sander Tyribakken, 2 scoringer og mange gode defensive og offensive bidrag. I tillegg var Simen Renslo meget god, involvert i det aller meste offensivt for HFK i lørdagens kamp mot Eiker/Kvikk.

Neste kamp er årets siste kamp, borte mot serievinner Vestfossen lørdag 19 oktober kl. 1500.