KONTROLLERT SEIER HJEMME MOT HOKKSUND.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Sep 2024

Herrer:

HFK      -           Hokksund         (2-0) 2-0

HFK:                            6 min 1-0 Øyvind Tørrisplass (Vegard Vedvik corner) og 31 min 2-0 Simen Renslo (Tørrisplass)

Hokk:

HFK:

Hokk:                           86 min Hermen Ramadan

Cornere:                        (2-1) 7-1

Sjanser:                          (7-3)  11-3

Tilskuere:                       134. I surt høstvær.

Dommer:                          (HD) Mikkel Petter Skramstad (Skiold), AD 1 Yavuzhab Yel (Skiold) og AD 2 Mesut Aricigil (Fjell). Veldig hyggelig dommertrio. Lettdømt kamp, med grei kontroll.

INGRESS

HFK måtte vinne for i det hele tatt ha sjansen til å holde liv i opprykksdrømmen. HFK fikk en god start og scoret allerede etter kort tid. HFK styrte det meste, men Hokksund var absolutt med på notene. I tillegg hadde de en solid sisteskanse, som gjorde flere gode redninger og inngripener. HFK vant til slutt 2-0, en fortjent seier på en middels dag.

Nå gjenstår det tre kamper for HFK, borte mot Kongsberg 6 oktober, hjemme Eiker/Kvikk 12 oktober og seriefinalen mot Vestfossen 19 oktober. Det bør være muligheter til å vinne alle tre, men det er mest sannsynlig ikke nok til å ta igjen Vestfossen. Vestfossen har kun igjen Stoppen hjemme før de møter oss. Selv om Stoppen slo Vestfossen i vår så skal det mye til at de greier det igjen, siden den gang har de mistet en del av spillerne. Men vi får krysse fingrene. Det hadde vært gøy med ren opprykksfinale i siste kamp.

Neste kampe er mot Kongsberg på Kongsberg gress søndag 6 oktober kl. 1500.

Lagoppstilling 4-4-1-1: Per Oskar Stave (HB) Per Nyhus (MS) Adrian Bredesen og Anders Mastrup (Dawid Magnus Pychyrek 69 min) (VB) Sander Brenno (Morten Nerli 80 min) (VK) Ammar Alhamdo (Mikkel Evan Renslo 80 min) IL Øyvind Tørrisplass (Mikkel Renslo 83 min) (HK) Øyvind Tørrisplass (Wisam Alhamdo 90 min) (Anker) Vegard Vedvik (Torjus Bråten Espe 90 min) (IL) Sander Tyribakken(Spiss) Sondre Tollefsen (Abbas Amir 60 min) Simen Renslo (Jakob Rønsen 60 min) Ubenyttet reserver: Eirik Thorberg, Christian Kongsvoll og Mikkel Storeskar.

Referat etter videogjennomgang.

HFK gikk rett i strupen på Hokksund og fikk tidlig en halvfarlig corner. Etter 5 minutter fikk HFK en ny corner. Vedvik slår den på bakre, her dukker «Hokksunddødaren» Øyvind Tørrisplass opp, han skyter først på volley og keeperen gir retur, returen skyter han selv i mål via en Hokksund spiller og 1-0. Etter 7 minutter er Hokksund på en farlig visitt. De spiller fint fra høyre til venstre, avsluttes i god posisjon, men heldigvis utenfor. Vi er for sløve i presset og gir Hokksund unødvendig mye rom. Etter 12 minutter kommer Hokksund til en ny god sjanse etter et langt kast er vi nok en gang litt passive og slipper Hokksund for lett til. De kommer til en skuddmulighet fra 14 meter, men Stave som hadde nok en god kamp reddet det litt for løse skuddet lett. I det 14 minutt kommer Per Nyhus på et av mange flotte løp, Tørrisplass trer ham igjennom. Dessverre skyter Nyhus knallhardt i nettveggen. Like etter får HFK frispark, glimrende slått av Vedvik, men hele tre!! Hallinger bommer på ballen, før den sniker seg like utenfor Hokksund keeperens stolpe. I det 29 minutt blir Hokksund hindret scoring av en god Stave i HFK målet. De trer seg fint igjennom HFK forsvaret, men Stave står støtt og får avverget til corner. I det 31 minutt vinner HFK ballen ved Tyribakken på egen 16 meter, han finner Tørrisplass, som igjen setter opp Renslo på vår høyre side. Renslo drar av 2 mann og setter tunnel på keeperen og 2-0. I det 35 minutt, stikker Brenno, samme Renslo flottt igjennom. Han snapper ballen foran en utrusende Hokksund keeper på 20 meter, han sklir forbi og slår ballen inn mot mål. Men der kommer en Hokksund forsvarer og avverger til corner, rett før den triller i det åpne målet. Corneren slår Vedvik perfekt inn og Mastrup får til en god heading, men Hokksund keeperen redder glimrende. I det 38 minutt finner Ammar, Tørrisplass med en strålende pasning. Tørrisplass skyter, men Hokksund keeperen gjør en ny strålende redning.

Det betyr at HFK gikk til pause på en fortjent 2-0 ledelse, men Hokksund var absolutt med.

HFK åpner 2 omg bra og tar kommandoen. Renslo holder ny lekestue dribler 3 Hokksund forsvarer og fyrer av et godt skudd. Men den tar den gode Hokksund keeperen. I det 56 min er Renslo på farten igjen. Det var godt å ha kapteinen tilbake, men ikke mål denne gangen. Skuddet sniker seg like utenfor. I det 61 min drar Sondre Tollefsen seg fint frem på vår venstre side, men det harde skuddet går utenfor. HFK har god kontroll, men skaper ikke råmange sjanser. Hokksund kommer på et greit skudd i det 69 min, men den tar Stave enkelt. I det 73 min vinner lynraske Rønsen ballen fra Hokksund stopperen, han drar seg forbi keeperen, men skuddet fra litt skrått hold på det åpne målet sklir like utenfor. I det 89 minutt blir HFK snytt for straffe, taklingen går «igjennom» foten til Adrian Bredesen som var oppe på en dødball.

Det ble med dette, en trygg og god 2-0 seier til HFK, HFK sin 10’ende kamp på rad på Hallingmo med seier. Dette var også keeper Stave sin åttende kamp uten baklengs i år.

Se referat i Hallingdølen Hallingdal FK sikra tre poeng mot Hokksund - det er likevel eit langt steg opp til tabelltoppen (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble kåret av en publikumsjury og gikk til Sander Tovsrud Brenno. En av hans beste kamper i år. Det samme må sies om Per Nyhus, som hadde sin beste kamp siden comebacket, begynner å ligne på den spilleren som for noen år siden gjorde seg interessant for klubber på høyere nivå. Ellers ser man savnet vi har hatt etter Simen Renslo, han er en spiller som kan «trylle» frem sjanser og åpninger. Det så man i dagens kamp. Tørrisplass virker også å være på vei til formen etter en ankelskade.

Neste kamp er borte mot Kongsberg søndag 6 oktober kl. 1500.